Familjet e zgjeruara

Familjet e zgjeruara
Përkufizimi i familjeve të zgjeruara: kuptimet dhe rolet

Familjet e zgjeruara
Përkufizimi i familjeve të zgjeruara: kuptimet dhe rolet

Përjashtimet nga Rregullat
Në disa raste, punëdhënësit do të zgjerojnë përkufizimin e familjes së ngushtë për të përfshirë partnerët dhe kushërinjtë vendas. Megjithatë, bëhet rast pas rasti. Për shembull, disa kompani do t’u japin partnerëve vendas mundësinë për të marrë përfitime të sigurimit shëndetësor, me kusht që të nënshkruajnë një marrëveshje të ngjashme me një kontratë martese.

Përkufizimi i familjeve të zgjeruara: kuptimet dhe rolet
Një përkufizim i familjeve të zgjeruara është thjesht një njësi familjare që shtrihet përtej familjes bërthamore për të përfshirë të afërm të tjerë si hallat, xhaxhallarët dhe gjyshërit. Megjithatë, ka më shumë për një familje të zgjeruar sesa thjesht një listë të të afërmve, dhe të kuptuarit e strukturës së një familjeje të zgjeruar dhe pse ajo mund të jetë një lloj i vlefshëm i njësisë familjare mund t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë strukturën tuaj të familjes.

Çfarë do të thotë familje e zgjeruar?
Një familje e zgjeruar mund të quhet gjithashtu një familje komplekse, familje e përbashkët ose familje shumë brezash. Në shumicën e kulturave, “bërthama” e familjes është familja bërthamore, prindërit dhe fëmijët e tyre, ndërsa të afërmit shtesë konsiderohen “të zgjeruar”. Kjo lloj njësie familjare ka shumë të afërm ose miq të ngushtë, përveç prindërve dhe fëmijëve të tyre që jetojnë në të njëjtën familje ose që mbajnë lidhje të ngushta dhe marrin përgjegjësi për atë familje. Karakteristika kryesore e familjes së zgjeruar është se ka shumë të rritur në familje që nuk janë prindër të fëmijëve, megjithëse ata gjithashtu mund të kenë role familjare të ngjashme me prindërit dhe të ndajnë në përgjegjësitë për të siguruar për të gjithë familjen, qoftë duke kontribuar financiarisht. ose në mënyra të tjera. Këta anëtarë të familjes së gjerë mund të përfshijnë hallat, xhaxhallarët, kushërinjtë dhe të afërm të tjerë.

 

Përkufizimi i modifikuar i familjes së zgjeruar
Falë teknologjisë, anëtarët e familjes që jetojnë larg njëri-tjetrit tani mund të kontribuojnë me lehtësi në kujdesin e anëtarëve të familjes së gjerë nga larg. Një familje e zgjeruar e modifikuar, ose një familje e zgjeruar e shpërndarë, përfshin anëtarët e familjes që nuk jetojnë në të njëjtën familje, apo edhe në të njëjtën zonë, por mbajnë lidhje të ngushta me njëri-tjetrin. Këto lloje familjesh të zgjeruara mund të përfshijnë një ose më shumë anëtarë që i dërgojnë rregullisht para njëri-tjetrit.

Anëtarët e zgjeruar të familjes
Në shumicën e familjeve të zgjeruara moderne, vetëm një çift i martuar për brez jeton në shtëpi, megjithëse ka shumë shembuj të çifteve të shumta të martuara dhe fëmijëve të tyre që jetojnë së bashku. Çiftet e reja të martuara pa fëmijë gjithashtu mund të vazhdojnë të jetojnë si pjesë e një familjeje të zgjeruar derisa të kenë fëmijët e tyre dhe të jenë më të aftë të largohen vetë. Çdo familje e zgjeruar mund të jetë e ndryshme dhe të afërmit ose të afërmit që janë pjesë e një familjeje me shumë breza përveç prindërve dhe fëmijëve të tyre (qoftë biologjikë, të birësuar ose birësues) mund të përfshijnë:

Gjysherit
Stërgjyshërit
hallat
xhaxhallarët
kushërinjtë
Mbesat
nipat
vjehrri
Shoke te ngushte
Bashkëpunëtorë të ngushtë
Rolet e zgjeruara të anëtarëve të familjes
Pavarësisht se kush është anëtar i familjes së gjerë, shpesh ka vetëm një kryefamiljar për grupet familjare që jetojnë së bashku. Në varësi të madhësisë së familjes dhe roleve që luan secili anëtar, ai udhëheqës mund të jetë anëtari më i vjetër, më i moshuari i familjes ose mbajtësi më i shquar i familjes që kontribuon në një pjesë të konsiderueshme të financave të familjes. Një mënyrë tjetër për të përcaktuar kryefamiljarin është shtëpia e kujt ishte fillimisht; një çift i ri që jeton në shtëpinë e një prindi do ta shohë brezin e vjetër si kryefamiljarë, ndërsa një gjysh që shkon në shtëpinë e djalit ose vajzës së saj do ta shohë fëmijën e saj si kryefamiljare.

Pse ekzistojnë familje të zgjeruara
Familja e zgjeruar është njësia bazë e familjes dhe është mjaft e zakonshme në Evropën Jugore dhe Lindore, Azi, Lindjen e Mesme, Afrikë, Ishujt e Paqësorit dhe Amerikën Latine, por është më pak e zakonshme në Evropën Perëndimore dhe Amerikën e Veriut. Arsyet pse familjet e gjera janë kaq të spikatura ndryshojnë dhe disa faktorë janë kulturorë; për shembull, mund të konsiderohet e papërshtatshme që fëmijët e rritur të largohen nga shtëpia e prindërve derisa të kenë fëmijë të tyre. Disa familje mund të kenë disa fëmijë të rritur që ende banojnë në shtëpi, duke u ofruar vëllezërve e motrave më të vegjël modele të ngjashme me prindërit. Arsyet e tjera që familjet e zgjeruara të lulëzojnë përfshijnë:

Ekonomia: Me më shumë të rritur që jetojnë si pjesë e së njëjtës njësi familjare, e gjithë familja mund të jetë në një situatë më të mirë financiare me më shumë individë që kontribuojnë në kostot e jetesës. Disa anëtarë të familjes mund të jenë në gjendje të ofrojnë kujdes për fëmijët e vegjël në këtë marrëveshje, duke eliminuar gjithashtu kostot e kujdesit për fëmijët.
Shëndeti: Kur një anëtar i moshuar i familjes ka nevojë për kujdes të rregullt, është e zakonshme që ai individ të zhvendoset me fëmijët e tij ose të afërmit e tjerë. Kjo mund të jetë një alternativë për kujdesin në shtëpi të pleqve ose mjediset e asistuara të jetesës.
Divorci: Pas një divorci, prindërit tashmë të divorcuar mund të kthehen në shtëpitë e prindërve të tyre, shpesh duke sjellë fëmijët e tyre me vete. Kjo mund të jetë një marrëveshje e përkohshme

 

 

https://ngomlove.com/shop

https://greatemindslove.com/    

https://emeepie.com/.    

https://gemimalletallround.com   

https://truemeaningsorlove.com    

https://whoisalwaysbetter1.com    

 

https://gwendilines.com/ 

https://ayukfreeland.com    

https://freelandman.com  

https://pepsgetknowledge.com  

 

 

 

https://jimsjons.com/.    

https://mummyforallman.com/   

https://forestlifeisneeded.com     

https://goodfilmsforgoodman.com/   

https://joyisfinest.com/     

https://hometryme.com/   

https://lemandonwe.com     

https://justinmedik.com  

https://wewanttoliveinpeace.com  

https://gotenmark.com/ 

 

 

https://tolleapotheke101.com/       https://tolleapotheke101.com/shop

https://101apotheek.com/      https://101apotheek.com/shop

https://koopbijons.com/      https://koopbijons.com/shop

https://fasteastbv.com/      https://fasteastbv.com/shop

https://santiagomeds.com/      https://santiagomeds.com/shop

https://realdocs101.com/      https://realdocs101.com/shop

https://ngom101.com/      https://ngom101.com/shop

 

.

https://onlinepharmacure.com/shop/

https://onlinepharmacure.com/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-nembutal/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-oxycodone-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-morphine-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-oxynorm-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-subutex-online/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-tramadol-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/methadone-for-sale-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/oxycontin-for-sale-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/quaalude-for-sale-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/zolpidem-for-sale-without-prescription/

MNHJHJ

 

https://ngom101.com/product/kopen-dexamfetamine/

https://ngom101.com/product/kopen-morfine/

https://ngom101.com/product/kopen-oxycodon/

https://ngom101.com/product/kopen-oxycontin/

https://ngom101.com/product/kopen-oxynorm/

https://ngom101.com/product/kopen-quaalude/

https://ngom101.com/product/kopen-subutex/

https://ngom101.com/product/kopen-tranxene/

https://ngom101.com/product/kopen-zolpidem/

https://ngom101.com/product/stilnox-kopen/

 

hbvghvghuj

https://realdocs101.com/product/rijbewijs-kopen/

https://realdocs101.com/product/kopen-nederland-paspoort/

https://realdocs101.com/product/kopa-sverige-pass-original-pass/

https://realdocs101.com/product/kob-danmark-pas/

https://realdocs101.com/product/buy-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-uk-passport/

https://realdocs101.com/product/deutschen-reisepass-kaufen/

https://realdocs101.com/product/kjope-norsk-pass/

https://realdocs101.com/product/buy-american-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-australian-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-canadian-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-drivers-license/

hfgvyhgh

https://santiagomeds.com/product/adderall-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/deksamfetamiini-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/fentanyyli-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/metadonia-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/morfiini-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/nembutal-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/oksikodoni-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/oxycontin-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/oxynorm-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/rohypnol-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/tramadol-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/xanax-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/nembutal-myynnissa/

jhghgyhgyghgh

https://fasteastbv.com/product/adipex-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/dianabol-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/fentanyl-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/metadon-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/modafinil-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/morfin-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/nembutal-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/oxycontin-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/oxykodon-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/oxynorm-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/rivotril-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/xanax-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/tramal-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/nembutal-till-salu/

https://fasteastbv.com/product/nembutal-for-sale/

 

hghghgyh

https://koopbijons.com/product/morfina-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/oxycontin-na-sprzedam/

https://koopbijons.com/product/zolpidem-na-sprzedaz-2/

https://koopbijons.com/product/tramadol-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/subutex-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/suboxone-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/oxynorm-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/oksykodon-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/nembutal-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/adderall-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/fentanyl-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/metadon-na-sprzedaz/

 

https://tolleapotheke101.com/product/adderall-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/dexamphetamin-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/fentanyl-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/methadon-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/morphin-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/oxycodon-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/oxycontin-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/oxyxorm-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/tramadol-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/subutex-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/nembutal-zum-verkaufen/

hhgvyhgbgh

https://101apotheek.com/product/adderall-te-koop/

https://101apotheek.com/product/dexamfetamine-te-koop/

https://101apotheek.com/product/fentanyl-te-koop/

https://101apotheek.com/product/methadon-te-koop/

https://101apotheek.com/product/morfine-te-koop/

https://101apotheek.com/product/oxycodon-te-koop/

https://101apotheek.com/product/oxycontin-te-koop/

https://101apotheek.com/product/oxyxorm-te-koop/

https://101apotheek.com/product/stilnox-te-koop/

https://101apotheek.com/product/suboxone-te-koop/

https://101apotheek.com/product/subutex-te-koop/

https://101apotheek.com/product/tramadol-te-koop/

https://101apotheek.com/product/zolpidem-te-koop/

https://101apotheek.com/product/nembutal-te-koop/

hgyhyghyh

https://kfirmmarraige.com/  

https://allmarraigein1.com/   

https://jointheminone.com   

https://flymarraigefine.com       

https://wheretofindwelove.com    

https://wheremywedt.com     

https://getofwelove.com   

 

https://forfour4forty.com

https://three33three.com

https://five50fifty.com

https://free7sevenwebsite.com

https://tenten10th.com

https://oneoneonetwo.com

https://three3threethirty.com

https://getuptonine9.com

hghcfgvgg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Familjet e zgjeruara”

Your email address will not be published. Required fields are marked *