si të ndërtoni një familje të mirë

si të ndërtoni një familje të mirë

Të kuptuarit e asaj që konsiderohet si familje e menjëhershme (dhe pse ka rëndësi)
Njohja se si përcaktohet familja e ngushtë mund të ndihmojë në situata të caktuara, si shqetësimet mjekësore ose një pushim pune.

 

 

si të ndërtoni një familje të mirë

Të kuptuarit e asaj që konsiderohet si familje e menjëhershme (dhe pse ka rëndësi)
Njohja se si përcaktohet familja e ngushtë mund të ndihmojë në situata të caktuara, si shqetësimet mjekësore ose një pushim pune.

 

Familja e menjëhershme është një term i përhapur kaq shumë, por jo vetëm derisa të keni një situatë si një mjek që ju kërkon historinë mjekësore të familjes suaj të afërt dhe të kuptoni se mund të mos e dini se çfarë do të thotë. Ndonjëherë të njohur si të afërm të shkallës së parë, familja juaj e ngushtë janë ata që janë të lidhur me ju, si biologjikisht ashtu edhe ligjërisht.

Por, familja e afërt është një term paksa i lirë dhe ndonjëherë përfshin një grup të gjerë njerëzish. Përpjekja për të kuptuar se kush është pjesë e familjes suaj të ngushtë mund të duket e ndërlikuar në fillim, por sapo të dini rregullat që përshkruajnë se kush është dhe kush nuk përfshihet, do të bëhet natyrë e dytë.

Çfarë është familja e menjëhershme?
Një familje e afërt është njësia më e vogël e matjes që kemi për të përshkruar lidhjet tona familjare. Në përgjithësi, familja juaj e ngushtë është e kufizuar në njerëzit e mëposhtëm, por në varësi të subjektit vendimtar, ajo mund të jetë edhe më e vogël në shtrirje.

Bashkëshorti
Prindërit
Gjysherit
Fëmijët (qoftë të birësuar, gjysmë, apo njerkë)
nipërit dhe mbesat
Vëllezërit e motrat
Vjehrri (nëna, babai, vëllai, motra, vajza dhe djali)
Duhet të dini
Është e rëndësishme të theksohet se qeveria dhe entitetet e korporatave mund të kenë përkufizime shumë specifike të asaj që konsiderohet familja e ngushtë. Për shembull, Ligji për Pushimin për Familjen dhe Mjekësinë e përcakton familjen e ngushtë si bashkëshort, prind ose fëmijë. Pra, se si përcaktohet familja e ngushtë mund të varet nga situata specifike.

Gjaku kundër Marrëdhënieve Martesore
Megjithatë, brenda familjes suaj të ngushtë, ju mund të jeni të lidhur me gjak ose martesë. Kjo nuk do të thotë që ju kujdeseni pak a shumë për anëtarët e familjes nga kampe të ndryshme, por mund të jetë e dobishme kur jeni duke parashikuar faktorë rreziku mjekësor.

Lidhja sipas gjakut: Kjo do të thotë se ju ndani të njëjtën linjë ose prind, si p.sh. me vëllezërit e motrat, fëmijët ose nipërit e mbesat. Aka, ju ndani disa nga të njëjtat gjene që ata kanë.
Lidhja me martesë: Kjo do të thotë që ju ndani një lidhje ligjore përmes martesës dhe nuk keni ndonjë ngjashmëri biologjike. Për shembull, vjehërrit ose njerkat tuaja janë pjesë e familjes suaj të ngushtë, të lidhur me ju nga martesa dhe jo nga biologjia.
Si të përcaktoni familjen tuaj të ngushtë
Disa punëdhënës dhe institucione do të konsiderojnë vetëm njësinë e drejtpërdrejtë të familjes (prindërit dhe vëllezërit e motrat ose bashkëshorti/partneri dhe fëmijët) si familje të afërta, me anëtarët e tjerë të familjes që konsiderohen të afërm dytësorë. Por, për t’i komplikuar gjërat edhe më shumë, disa mund ta konsiderojnë këdo që jeton në shtëpinë tuaj si një anëtar i afërt i familjes, pavarësisht nga marrëdhëniet gjaku ose martese.

Pse disa anëtarë konsiderohen të afërt të familjes dhe të tjerët jo? Tradicionalisht, dallimi se kush ishte familja e ngushtë dhe kush ishte familja e zgjeruar bazohej kryesisht në tre kritere:

Largësia – Të jetosh larg njëri-tjetrit mund të mohojë se kush konsiderohet familja juaj e ngushtë, pasi ata nuk janë menjëherë të disponueshëm për ju. Megjithatë, ju do t’i konsideroni ende fëmijët që largohen pas moshës madhore si në familjen tuaj të ngushtë, duke e bërë këtë një dallim që nuk është realisht i zbatueshëm për jetën moderne.
Marrëdhënia – Afërsia nuk ka asnjë ndikim se kush përfshihet në familjen tuaj të ngushtë ose në familjen tuaj të gjerë. Për shembull, ju mund të jeni emocionalisht më afër kushërinjve tuaj ose kushërinjve të dytë dhe të flisni me ta rregullisht, por vetëm kjo nuk mund t’i bëjë ata një anëtar të ngushtë të familjes. Në vend të kësaj, marrëdhënia juaj ligjore dhe mënyra se si organizata me të cilën po punoni përcakton familjen e afërt do të jenë faktorët përcaktues.
Kohëzgjatja e kohës – Disa punëdhënës lejojnë që një anëtar i familjes të përfshihet në familjen tuaj të ngushtë, pavarësisht nga marrëdhënia, nëse ai ka jetuar me ju për një periudhë prej të paktën një viti.

 

 

https://ngomlove.com/shop

https://greatemindslove.com/    

https://emeepie.com/.    

https://gemimalletallround.com   

https://truemeaningsorlove.com    

https://whoisalwaysbetter1.com    

 

https://gwendilines.com/ 

https://ayukfreeland.com    

https://freelandman.com  

https://pepsgetknowledge.com  

 

 

 

https://jimsjons.com/.    

https://mummyforallman.com/   

https://forestlifeisneeded.com     

https://goodfilmsforgoodman.com/   

https://joyisfinest.com/     

https://hometryme.com/   

https://lemandonwe.com     

https://justinmedik.com  

https://wewanttoliveinpeace.com  

https://gotenmark.com/ 

 

 

https://tolleapotheke101.com/       https://tolleapotheke101.com/shop

https://101apotheek.com/      https://101apotheek.com/shop

https://koopbijons.com/      https://koopbijons.com/shop

https://fasteastbv.com/      https://fasteastbv.com/shop

https://santiagomeds.com/      https://santiagomeds.com/shop

https://realdocs101.com/      https://realdocs101.com/shop

https://ngom101.com/      https://ngom101.com/shop

 

.

https://onlinepharmacure.com/shop/

https://onlinepharmacure.com/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-nembutal/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-oxycodone-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-morphine-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-oxynorm-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-subutex-online/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-tramadol-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/methadone-for-sale-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/oxycontin-for-sale-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/quaalude-for-sale-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/zolpidem-for-sale-without-prescription/

MNHJHJ

 

https://ngom101.com/product/kopen-dexamfetamine/

https://ngom101.com/product/kopen-morfine/

https://ngom101.com/product/kopen-oxycodon/

https://ngom101.com/product/kopen-oxycontin/

https://ngom101.com/product/kopen-oxynorm/

https://ngom101.com/product/kopen-quaalude/

https://ngom101.com/product/kopen-subutex/

https://ngom101.com/product/kopen-tranxene/

https://ngom101.com/product/kopen-zolpidem/

https://ngom101.com/product/stilnox-kopen/

 

hbvghvghuj

https://realdocs101.com/product/rijbewijs-kopen/

https://realdocs101.com/product/kopen-nederland-paspoort/

https://realdocs101.com/product/kopa-sverige-pass-original-pass/

https://realdocs101.com/product/kob-danmark-pas/

https://realdocs101.com/product/buy-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-uk-passport/

https://realdocs101.com/product/deutschen-reisepass-kaufen/

https://realdocs101.com/product/kjope-norsk-pass/

https://realdocs101.com/product/buy-american-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-australian-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-canadian-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-drivers-license/

hfgvyhgh

https://santiagomeds.com/product/adderall-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/deksamfetamiini-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/fentanyyli-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/metadonia-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/morfiini-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/nembutal-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/oksikodoni-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/oxycontin-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/oxynorm-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/rohypnol-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/tramadol-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/xanax-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/nembutal-myynnissa/

jhghgyhgyghgh

https://fasteastbv.com/product/adipex-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/dianabol-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/fentanyl-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/metadon-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/modafinil-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/morfin-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/nembutal-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/oxycontin-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/oxykodon-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/oxynorm-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/rivotril-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/xanax-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/tramal-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/nembutal-till-salu/

https://fasteastbv.com/product/nembutal-for-sale/

 

hghghgyh

https://koopbijons.com/product/morfina-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/oxycontin-na-sprzedam/

https://koopbijons.com/product/zolpidem-na-sprzedaz-2/

https://koopbijons.com/product/tramadol-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/subutex-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/suboxone-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/oxynorm-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/oksykodon-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/nembutal-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/adderall-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/fentanyl-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/metadon-na-sprzedaz/

 

https://tolleapotheke101.com/product/adderall-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/dexamphetamin-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/fentanyl-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/methadon-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/morphin-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/oxycodon-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/oxycontin-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/oxyxorm-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/tramadol-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/subutex-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/nembutal-zum-verkaufen/

hhgvyhgbgh

https://101apotheek.com/product/adderall-te-koop/

https://101apotheek.com/product/dexamfetamine-te-koop/

https://101apotheek.com/product/fentanyl-te-koop/

https://101apotheek.com/product/methadon-te-koop/

https://101apotheek.com/product/morfine-te-koop/

https://101apotheek.com/product/oxycodon-te-koop/

https://101apotheek.com/product/oxycontin-te-koop/

https://101apotheek.com/product/oxyxorm-te-koop/

https://101apotheek.com/product/stilnox-te-koop/

https://101apotheek.com/product/suboxone-te-koop/

https://101apotheek.com/product/subutex-te-koop/

https://101apotheek.com/product/tramadol-te-koop/

https://101apotheek.com/product/zolpidem-te-koop/

https://101apotheek.com/product/nembutal-te-koop/

hgyhyghyh

https://kfirmmarraige.com/  

https://allmarraigein1.com/   

https://jointheminone.com   

https://flymarraigefine.com       

https://wheretofindwelove.com    

https://wheremywedt.com     

https://getofwelove.com   

 

https://forfour4forty.com

https://three33three.com

https://five50fifty.com

https://free7sevenwebsite.com

https://tenten10th.com

https://oneoneonetwo.com

https://three3threethirty.com

https://getuptonine9.com

hghcfgvgg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “si të ndërtoni një familje të mirë”

Your email address will not be published. Required fields are marked *