si të njihni miqtë tuaj të vërtetë

si të njihni miqtë tuaj të vërtetë

Familja kundër miqve: Krahasimi i marrëdhënieve kryesore
Miqësitë dhe marrëdhëniet familjare mund të jenë një burim stresi dhe një burim rehati në varësi të rrethanave. Cilido qoftë ekuilibri juaj unik i marrëdhënieve midis miqve dhe/ose anëtarëve të familjes, dijeni se si miqtë ashtu edhe familja mund të ofrojnë lidhje domethënëse dhe përmbushëse.

 

si të njihni miqtë tuaj të vërtetë

Familja kundër miqve: Krahasimi i marrëdhënieve kryesore
Miqësitë dhe marrëdhëniet familjare mund të jenë një burim stresi dhe një burim rehati në varësi të rrethanave. Cilido qoftë ekuilibri juaj unik i marrëdhënieve midis miqve dhe/ose anëtarëve të familjes, dijeni se si miqtë ashtu edhe familja mund të ofrojnë lidhje domethënëse dhe përmbushëse.

Familja kundër miqve
Kur bëhet fjalë për krahasimin e miqësive dhe marrëdhënieve familjare, dijeni se cilësia e marrëdhënies është një komponent kyç se sa kuptimplote, mbështetëse dhe përmbushëse është një marrëdhënie. Kjo do të thotë që nëse jeni kryesisht të afërt me miqtë ose familjen tuaj, mund të përjetoni ende marrëdhënie të dashura, të shëndetshme dhe respektuese.

Cila është familja apo miqtë më e mirë?
Nuk ka “më mirë” kur bëhet fjalë për një marrëdhënie familjare apo miqësi. Marrëdhëniet janë të gjitha të ndryshme dhe do të ndryshojnë në varësi të rrethanave unike. Një krahasim më i drejtë do të ishte të pyesni veten se cilat marrëdhënie janë më të shëndetshme? Marrëdhëniet e shëndetshme mund të mungojnë mes familjes suaj, por jo midis miqësive tuaja, ose anasjelltas.

Si ndryshojnë miqtë nga anëtarët e familjes?
Një ndryshim i madh midis familjes dhe miqve është se etiketa e marrëdhënies së anëtarit të familjes suaj nuk do të ndryshojë, edhe nëse keni një debat. Vëllai ose motra juaj, prindi, halla ose kushëriri juaj do ta ruajnë gjithmonë atë etiketë marrëdhëniesh, edhe nëse jeni të larguar. Me miqësitë, nëse keni një grindje, statusi i marrëdhënies suaj mund të ndryshojë dhe mund të përfundoni plotësisht të shkëputur. Në disa familje, ka më shumë nënkuptim se pavarësisht se çfarë, familja është familje dhe çështjet mund të kenë prioritet për zgjidhje, ndërsa kjo mund të mos jetë rasti me disa miqësi.

Grafiku i krahasimit të familjes kundër miqve
Si familja ashtu edhe miqtë mund të jenë të kujdesshëm, të dashur, të pazëvendësueshëm dhe të ruajnë marrëdhënien e tyre me ju gjatë uljeve dhe uljeve të jetës. Ndërsa disa familje janë të hapura, të dashura dhe të ngrohta, të tjerat mund të jenë të ftohta, abuzive dhe neglizhuese. Ndryshe nga miqësitë, veçanërisht nëse jeni i mitur, familjet mund të ndihen më të vështirë për t’u larguar. Marrëdhëniet familjare gjithashtu mund të shoqërohen me çështje më komplekse, pabarazi hierarkike dhe rrethana ku dikush mund të ndihet borxhli ndaj tjetrit, ndërsa miqësitë e shëndetshme kanë një strukturë të barabartë pushteti.

Miqtë e familjes
Gjithmonë do të jetë i lidhur pavarësisht rrethanave. Mund të mos jetë gjithmonë një mik.
Mund të ndjejë më shumë presion për të mbajtur lidhjen. Mund të vijë e të shkojë me më shumë lehtësi.
Mund të ketë më shumë motivim për të kapërcyer problemet. Mund të ndjejë më pak presion për të zgjidhur çështjet nëse miqësia është e re.
Modelet e përhapura të familjes mund të ndikojnë në zgjedhjet e marrëdhënieve. Ndikohen nga modelet e përhapura të marrëdhënieve familjare.
Mund të jetë aty kur miqtë nuk janë. Mund të jetë aty kur familja nuk është.
Mund të jetë i sjellshëm dhe i dashur.
Mund të jetë i sjellshëm dhe i dashur.

Pse më pëlqejnë miqtë e mi më shumë se familja ime?
Nëse mendoni se miqtë tuaj kanë zëvendësuar familjen tuaj ose se preferoni miqtë tuaj në vend të familjes tuaj, dijeni se nuk jeni vetëm. Shumë individë u drejtohen miqve kur kanë vështirësi me anëtarët e familjes së tyre ose ndihen sikur miqtë e tyre janë më të besueshëm dhe i kuptojnë ata më mirë se anëtarët e familjes. Ju keni kontroll mbi atë që zgjidhni të rrethoni veten me miqtë, por nuk është kështu kur bëhet fjalë për familjen. Të jesh në gjendje të zgjedhësh miq që të mbështesin dhe të pranojnë mund të ndihesh shumë ndryshe në krahasim me marrëdhëniet tuaja familjare.

A llogariten anëtarët e familjes si miq?
Anëtarët e familjes gjithashtu mund të konsiderohen miq. Nuk ka asnjë rregull që thotë se një anëtar i familjes nuk mund të jetë gjithashtu mik. Ju mund të keni një kushëri të afërt në moshë, një vëlla ose motër që ju e konsideroni mikun më të mirë, ose një anëtar tjetër të familjes që mendoni se mund t’i besoni vërtet.

Miqtë apo Familja – Tek kush mbështeteni më shumë dhe pse?
Mbështetja më shumë te një anëtar i familjes ose një mik do të varet nga situata juaj unike. Disa individë:

Keni një situatë të pashëndetshme familjare dhe preferoni të mbështeteni te miqtë
Keni një kohë më të vështirë për të krijuar dhe/ose për të mbajtur miqësi dhe mund të mbështeteni më shumë tek anëtarët e familjes
Mund të mbështetet tek anëtarët e familjes për disa çështje dhe miqtë për të tjera

Citate familjare kundrejt miqve
Citimet për miqësitë dhe marrëdhëniet me familjen tuaj mund të nxjerrin në pah ngjashmëritë dhe dallimet e tyre. Këto citate mund të jenë frymëzuese për të lexuar, shkruar në një kartë ose për të komunikuar në mënyra të tjera që ju e shihni të arsyeshme.

A janë miqtë më të mirë se familja për shëndetin tuaj?
Hulumtimet tregojnë se miqësitë, veçanërisht për të rriturit, parashikojnë rezultate më të mira shëndetësore sesa marrëdhëniet familjare. Të kesh miqësi të qëndrueshme dhe të besueshme lidhej më ngushtë me ndjenjën më të lumtur dhe më të shëndetshme.

A është më e rëndësishme të kesh një familje të mirë sesa miqtë?
Hulumtimet tregojnë se të kesh miq të mirë është e lidhur me rezultate më të mira të shëndetit mendor dhe fizik. Me këtë thënë, çdo rrethanë është unike, dhe ju takon juve të kuptoni se cilat marrëdhënie në jetën tuaj ndihen të përmbushura, mbështetëse dhe të dashura, pavarësisht nëse ato janë me një f.

 

 

https://ngomlove.com/shop

https://greatemindslove.com/    

https://emeepie.com/.    

https://gemimalletallround.com   

https://truemeaningsorlove.com    

https://whoisalwaysbetter1.com    

 

https://gwendilines.com/ 

https://ayukfreeland.com    

https://freelandman.com  

https://pepsgetknowledge.com  

 

 

 

https://jimsjons.com/.    

https://mummyforallman.com/   

https://forestlifeisneeded.com     

https://goodfilmsforgoodman.com/   

https://joyisfinest.com/     

https://hometryme.com/   

https://lemandonwe.com     

https://justinmedik.com  

https://wewanttoliveinpeace.com  

https://gotenmark.com/ 

 

 

https://tolleapotheke101.com/       https://tolleapotheke101.com/shop

https://101apotheek.com/      https://101apotheek.com/shop

https://koopbijons.com/      https://koopbijons.com/shop

https://fasteastbv.com/      https://fasteastbv.com/shop

https://santiagomeds.com/      https://santiagomeds.com/shop

https://realdocs101.com/      https://realdocs101.com/shop

https://ngom101.com/      https://ngom101.com/shop

 

 

https://ngom101.com/product/kopen-dexamfetamine/

https://ngom101.com/product/kopen-morfine/

https://ngom101.com/product/kopen-oxycodon/

https://ngom101.com/product/kopen-oxycontin/

https://ngom101.com/product/kopen-oxynorm/

https://ngom101.com/product/kopen-quaalude/

https://ngom101.com/product/kopen-subutex/

https://ngom101.com/product/kopen-tranxene/

https://ngom101.com/product/kopen-zolpidem/

https://ngom101.com/product/stilnox-kopen/

 

hbvghvghuj

https://realdocs101.com/product/rijbewijs-kopen/

https://realdocs101.com/product/kopen-nederland-paspoort/

https://realdocs101.com/product/kopa-sverige-pass-original-pass/

https://realdocs101.com/product/kob-danmark-pas/

https://realdocs101.com/product/buy-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-uk-passport/

https://realdocs101.com/product/deutschen-reisepass-kaufen/

https://realdocs101.com/product/kjope-norsk-pass/

https://realdocs101.com/product/buy-american-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-australian-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-canadian-passport/

https://realdocs101.com/product/buy-drivers-license/

hfgvyhgh

https://santiagomeds.com/product/adderall-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/deksamfetamiini-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/fentanyyli-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/metadonia-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/morfiini-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/nembutal-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/oksikodoni-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/oxycontin-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/oxynorm-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/rohypnol-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/tramadol-myynnissa/

https://santiagomeds.com/product/xanax-myytavana/

https://santiagomeds.com/product/nembutal-myynnissa/

jhghgyhgyghgh

https://fasteastbv.com/product/adipex-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/dianabol-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/fentanyl-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/metadon-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/modafinil-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/morfin-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/nembutal-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/oxycontin-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/oxykodon-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/oxynorm-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/rivotril-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/xanax-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/tramal-na-prodej/

https://fasteastbv.com/product/nembutal-till-salu/

https://fasteastbv.com/product/nembutal-for-sale/

 

hghghgyh

https://koopbijons.com/product/morfina-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/oxycontin-na-sprzedam/

https://koopbijons.com/product/zolpidem-na-sprzedaz-2/

https://koopbijons.com/product/tramadol-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/subutex-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/suboxone-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/oxynorm-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/oksykodon-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/nembutal-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/adderall-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/fentanyl-na-sprzedaz/

https://koopbijons.com/product/metadon-na-sprzedaz/

 

https://tolleapotheke101.com/product/adderall-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/dexamphetamin-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/fentanyl-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/methadon-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/morphin-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/oxycodon-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/oxycontin-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/oxyxorm-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/tramadol-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/subutex-zum-verkaufen/

https://tolleapotheke101.com/product/nembutal-zum-verkaufen/

hhgvyhgbgh

https://101apotheek.com/product/adderall-te-koop/

https://101apotheek.com/product/dexamfetamine-te-koop/

https://101apotheek.com/product/fentanyl-te-koop/

https://101apotheek.com/product/methadon-te-koop/

https://101apotheek.com/product/morfine-te-koop/

https://101apotheek.com/product/oxycodon-te-koop/

https://101apotheek.com/product/oxycontin-te-koop/

https://101apotheek.com/product/oxyxorm-te-koop/

https://101apotheek.com/product/stilnox-te-koop/

https://101apotheek.com/product/suboxone-te-koop/

https://101apotheek.com/product/subutex-te-koop/

https://101apotheek.com/product/tramadol-te-koop/

https://101apotheek.com/product/zolpidem-te-koop/

https://101apotheek.com/product/nembutal-te-koop/

 

.

https://onlinepharmacure.com/shop/

https://onlinepharmacure.com/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-nembutal/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-oxycodone-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-morphine-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-oxynorm-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-subutex-online/

https://onlinepharmacure.com/product/buy-tramadol-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/methadone-for-sale-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/oxycontin-for-sale-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/quaalude-for-sale-without-prescription/

https://onlinepharmacure.com/product/zolpidem-for-sale-without-prescription/

MNHJHJ

hi

hello

where

love

peace

glad

welcome

back

go

love me

see

come

near

site

side

seeing 

seven

eight

nine

10ten

one

two

three

four

five

six

seven

eight

nine

ten

 

 

 

hgyhyghyh

https://kfirmmarraige.com/  

https://allmarraigein1.com/   

https://jointheminone.com   

https://flymarraigefine.com       

https://wheretofindwelove.com    

https://wheremywedt.com     

https://getofwelove.com   

 

https://forfour4forty.com

https://three33three.com

https://five50fifty.com

https://free7sevenwebsite.com

https://tenten10th.com

https://oneoneonetwo.com

https://three3threethirty.com

https://getuptonine9.com

hghcfgvgg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “si të njihni miqtë tuaj të vërtetë”

Your email address will not be published. Required fields are marked *